recuita

recuita f GASTR Substància espessa que es forma bullint i filtrant el sobrant de la llet de la qual s´ha extret el formatge. Se solia menjar untant-la sobre el pa i ensucrant-la i també s´hi podia fer una coca, que a vegades rebia el nom de coca flaonera. També reben el nom de recuita unes postres fetes amb llet quallada, que també es designen simplement com quallada. J. Castelló Guasch explica que per obtenir-la s´empra llet d´ovella o de cabra, que es bull i es reparteix en escudelles; després es deixa refredar fins que sigui tèbia, que és quan s´hi posa una culleradeta de suc d´uns tanys d´herba de formatjar; també es pot emprar el brot tendre de figuera, al qual es fan uns lleugers talls perquè destil·li el suc, amb el qual es remena la llet de la tassa. Es deixa refredar del tot i la llet queda completament quallada. Se sol servir en la mateixa tassa o untada sobre llesques de pa que es cobreixen bé de sucre; si agrada, s´hi pot posar un polsim de canyella. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments