passeig a passeig, de

passeig a passeig, de ESPORT Cursa d’atletisme de 15.100 m que s’inicià l’any 1995 i que constitueix una de les activitats més rellevants del programa de les festes del Primer Diumenge de Maig.

La primera edició es va córrer a final dels anys setanta i després d’un llarg parèntesi el Club Atlètic Xarc de Santa Eulària la va recuperar, encara que després la va continuar organitzant i patrocinant l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

Hi participen els més destacats atletes d’Eivissa i Formentera i, darrerament, alguns destacats corredors de fora. En l’edició de 2006 un dels primers classificats fou l’exolímpic Domingo Ramon.

El recorregut de la prova parteix del passeig de Vara de Rey d’Eivissa i acaba al passeig de s’Alamera de Santa Eulària, passant per la carretera que uneix la capital eivissenca amb la vila del riu; per a les categories inferiors, hi ha una minicursa de 1.500 m per dins els carrers del poble que sol ser multitudinària (sol superar les 300 inscripcions). El punt d’inici és el Camp Municipal d’Esports, passa pel carrer de l’Església, del Sol, de Sant Jaume i acaba a s’Alamera.

El rècord de la prova llarga, fins a l’any 2006, el té l’atleta del Club Puerto de Alicante Miguel Ángel Barzola, amb 46 minuts i 28 segons. En la minicursa, el rècord és de Joan Puigserver, amb 4 minuts i 23 segons.

Hi ha trofeus per als primers classificats, tots els participants reben una medalla commemorativa i es reparteixen alguns regals donats per cases comercials de Santa Eulària des Riu. [VPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments