franciscans

franciscans REL Frares de l’orde religiós fundat el s XIII per sant Francesc d’Assís, dividit actualment en diverses rames autònomes.

Es conserven notícies de l’estada, a la darreria del s XV i principi del XVI, d’alguns frares franciscans a l’església de la Mare de Déu de Jesús, del pla de Vila. No es troben dades, però, que permetin aclarir si la seua presència era a causa d’alguna temptativa de fundar un convent o obeïa a altres raons.

L’any 1693 el magnífic Nicolau Riambau Camaró morí sense descendència i va deixar els seus béns a l’orde de Sant Francesc, per tal que pogués fundar a Eivissa un convent dedicat a Sant Antoni de Pàdua on s’ensenyàs gramàtica i filosofia sense percebre emoluments de la Universitat ni de persones particulars. El gruix de la seua herència estava constituït per les finques de ses Camarones i ses Canyes (també coneguda com hort de sa Colomina), que representaven realment molt poc cabal per poder assolir els objectius fixats per Nicolau Riambau en el testament.

El cas és que els franciscans no acceptaren aquell llegat, el qual finalment fou transferit als frares dominics del convent de Sant Jaume i Sant Vicent Ferrer. [JPR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments