esplugabous

esplugabous [Bubulcus ibis, família dels ardeids i ordre dels ciconiformes] m pl ORNIT Ocell camallarg emparentat amb els agrons (agró ) i els martinets, de color blanc, bec groc i potes verdoses, recorda la garseta blanca (Egretta garzetta). Al pit, a l’esquena i a la part superior del cap s’observen tons grocs que són molt més visibles a l’època de reproducció. A les Pitiüses el seu estatus és el d’hivernant escàs i a l’Estatus de l’Avifauna Balear de l’Anuari Ornitològic de les Balears editat pel GOB consta una nidificació accidental a l’illa de Formentera l’any 1997. Es pot trobar a àrees obertes i amb escassa vegetació, per la qual cosa és fàcil d’observar a zones de conreu, on s’alimenta d’insectes. Normalment s’associen a vaques i ovelles. Són habituals als voltants de Jesús i a ses Salines. [JCP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments