esparver d’albufera

esparver d’albufera [Circus cianeus, família dels accipítrids] m ORNIT Ocell rapinyaire emparentat amb el pilot d’àdenes i de presència escassa però regular a les Pitiüses. Presenta, juntament amb altres esparvers i el pilot d’adenes, un vol característic amb planatges curts i les ales lleugerament alçades formant una V. A Eivissa es pot veure, especialment a les zones humides, durant els mesos d’hivern i menys freqüentment als passos migratoris. A Formentera, sembla que és menys frequent a l’hivern. Presenta un dimorfisme sexual molt evident, amb plomatges diferents per als dos sexes. Els mascles són de color gris clar, amb les puntes de les ales negres, i les femelles de colors marrons amb la coa barrada. Els dos sexes presenten un carpó blanc molt destacat. És molt fàcil confondre l’esparver d’albufera amb Cyrcus macrourus i Cyrcus pygargus, dos ocells també presents a les Pitiüses amb la mateixa regularitat i que es diferencien pel carpó i detalls de coloració de les ales. [JCP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments