Vicents, pou des

Vicents, pou des TOPON Antic pou d’abeurada de Sant Jordi de ses Salines, vénda des Racó, situat a la vora de llevant del torrent de Can Font, no gaire lluny de la partió parroquial entre Sant Jordi i Sant Francesc. Molt a prop hi ha la torre de refugi de Can Font.

Respon al model habitual de pou descobert amb brocal alt obert per la part frontal, construït amb fàbrica de maçoneria comuna amb els paraments originalment arrebossats. Presenta una petita plataforma d’obra davant de la seua boca, feta amb la intenció de regularitzar-ne el ferm i que assoleixi una superfície horitzontal, ja que el pou s’obre just en el marge del torrent, que presenta un fort pendent.

El seu aspecte es deu a la restauració de què ha estat objecte els primers anys del s. XXI. S’hi han reparat les fàbriques, i s’han acabat els paraments amb un arrebossat de morter de calç a la manera tradicional. També s’hi han recuperat els elements de fusta, com el brancal amb la politja i l’ampit que protegeix l’obertura frontal del brocal, fet amb travessers de savina.

El clot és molt poc fondo, amb secció ovalada i paraments sense paredar. Al peu de la plataforma hi ha una pica de grans dimensions, feta de pedra viva i molt deteriorada. [JSR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments