Veu d’Eivissa i Formentera

Veu d’Eivissa i Formentera SOC Revista publicada a Eivissa des del mes d’abril de 1992 fins al mes de juny de 1994, amb un total de 16 números. Era editada per Edicions Can Sifre i Editorial Mediterrània. En el primer número es presentava com una revista d’actualitat, en català i de periodicitat mensual, totalment independent, plural i oberta a totes les tendències ideològiques.

En foren els seus directors Antoni Cardona (del número 1 al 4 i de l’11 al 13), Marià Mayans (del número 5 al 10) i Josep Antoni Prats (a partir del número 14). En algun moment formaren part del consell de redacció Antoni Cardona, Vicent Ferrer, Bernat Joan, Marià Mayans, Josep Antoni Prats, Margalida Marí i Paula Guillem.

El seu contingut era format per entrevistes, articles d’opinió, reportatges, notícies i seccions temàtiques de contengut cultural, literari, lingüístic, educatiu, ecològic, històric i esportiu.

Després d’un breu interval de quatre mesos sense sortir a la llum, el mes de febrer de 1994 tornà a aparèixer amb nova capçalera, nova maquetació i la intenció de donar a la revista més estabilitat en els contenguts i la periodicitat, així com donar prioritat a la informació. Comptà amb una llarga llista de col·laboradors: Fina Cardona Guasch, Santiago Colomar Ferrer, Josep Costa i Rosselló, Vicent Ferrer, Neus Ferrer Torres, Alexandre Marí, Pep Martines, Esperança Marí, Joan Marí Cardona, Joan Marí Tur, Ruth Matutes Pascual, Carme Planells, Joan Prats Bonet, Joan-Albert Ribas, Josep A. Ripoll Marí, Toni Roca, Rosa Rodríguez Branchat, Lina Sansano, Jean Serra, Antoni Suñer Torres, Antònia Torres Bonet, Rosa Vallès, Pere Vilàs Gil i Marià Villangómez, entre d’altres.

Publicà dos suplements, el primer era dedicat al cinquè centenari de l’arribada de Colom a Amèrica i el segon al nacionalisme als Països Catalans, sota el títol “Illes catalanes”. L’any 1994 edità un especial Dia de la Llengua en ocasió del Dia de Sant Jordi.

El seu format era de 30 x 22 cm, amb la portada a color. En funció de la paginació, el seu preu oscil·là entre les 200 i les 250 pessetes. [ACM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments