Verds de Formentera, Els (EVF)

Verds de Formentera, Els (EVF) POLÍT Formació política ecologista integrant d’Els Verds de les Illes Balears (EVIB) fundada a Formentera el febrer de 1997, tot i que ja funcionava amb la denominació genèrica d’Els Verds des de 1993.

Els seus fundadors foren Joan Buades i Beltran, Susan Elisabeth Gaston Woodhouse, Joana Tur Cardona i Angela Jacqueline Squire Pugh. La formació Els Verds de les Illes Balears ja existia des de l’any 1991. El 1996 es fundà Els Verds d’Eivissa (EVE) i el 1997 el partit a Formentera. Malgrat la seua fundació, Els Verds no aconseguiren mai tenir una estructura pròpia a l’illa de Formentera, tot i que comptaven amb socis residents. Formalment feia part de la Coalició d’Organitzacions Progressistes (COP), formada l’any 1999, i que aconseguí que Santiago Ferrer obtengués l’acta de conseller i diputat gràcies als 1.536 vots assolits (55,6 %). A la vegada, Isidor Torres Cardona esdevenia el batle de Formentera i en el seu equip de govern figurava el regidor Felip Portas Ribas, membre d’Els Verds.

Després de les vicissituds hagudes en el si del Pacte Progressista d’Eivissa i del Pacte de Progrés balear, Els Verds d’Eivissa romperen el lligam amb els socis de coalició. Aquestes friccions, més les ocorregudes en el si de la formació a Eivissa, varen fer que formenterers vinculats a Els Verds abandonassin la formació, com fou el cas de Felip Portas o Xavier Álvarez de Lara. Si bé Els Verds d’Eivissa es presentaren en solitari a les eleccions locals i al Consell i Parlament de 2003, a Formentera no formalitzaren llistes.

Els nuls resultats quant a escons dugueren els dirigents a deixar sense activitat les organitzacions a les dues illes Pitiüses. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments