Tur Riera, Fani

Tur Riera, Fani (Eivissa 1975) LIT Llicenciada en filologia catalana (1998) per la UIB i en filologia hispànica (2005) per la UNED; l’any 2011 va concloure la llicenciatura en teologia per l’Institut Superior de Ciències Religioses a distància Sant Agustí.

De ben jove es va dedicar a la literatura i ja l’any 1993 va obtenir l’accèssit del Premi Baladre de l’Institut d’Estudis Eivissencs amb la narració “Flors, rosada d’estiu” (1993). Posteriorment va obtenir el Premi de relats curts Joan Castelló, convocat pel Consell Insular en la seua segona edició (2002) amb Les formigues d’or, publicada per Editorial Mediterrània-Eivissa i que ha estat lectura obligatòria de diversos instituts de l’illa; hi narra el procés d’integració dels joves immigrants sud-americans a Eivissa.

L’any 2003 va obtenir el primer premi en la categoria de poesia del certamen Art Jove del Govern de les Illes Balears amb “El mot” i el mateix any el segon premi de relats curts també en el concurs Art Jove amb “Travessant el líquid confí”.

L’any 2004 va guanyar el Premi de Narrativa Miquel Àngel Riera amb Esquerda, una novel·la de caire policíac i d’investigació ambientada en diversos indrets de l’illa d’Eivissa. També l’any 2004 va aparèixer a la col·lecció “Veus de paper” de la Fundació “Sa Nostra” el seu recull de poesia Oníriques.

Així mateix ha publicat Cementiri d’algues (Govern de les Illes Balears i Obra Social “Sa Nostra”, 2009), una novel·la curta psicològica, i Enllà (col·lecció “Paraula de narrador” 16), Govern de les Illes Balears (2010), relat en què es fon la realitat amb l’element màgic.

Es dedica professionalment a la docència i va ser professora del primer centre d’autoaprenentatge de català que es va ubicar a la seu del Consell Insular; també va impartir classes radiofònicament en un programa dedicat a la integració dels immigrants a Ràdio Popular d’Eivissa. Posteriorment ha estat professora de secundària i batxillerat en diversos centres de l’illa. [JAR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments