Thompson, Bob

Thompson, Bob (Louisville, Kentucky, EUA 1937 — Roma 1966) ART Des de molt petit s’interessà per la pintura i en acabar el graduat escolar s’uní al grup d’artistes negres liderat per Sam William. Estudià a l’Escola del Museu de Boston i més tard a la Universitat de Louisville. L’any 1961 aconseguí una beca de la Walter Gutman Foundation, fet que li permeté viatjar a Europa, on visità Londres, París, Roma i Espanya.

Arribà a Eivissa i entrà en contacte amb els membres del Grup Ibiza 59 i algunes vegades exposà amb aquest col·lectiu artístic. La seua estada a l’illa fou breu i l’any 1963 tornà a Nova York, on mantengué una forta relació amb els artistes de Rhode Island. Aquell mateix any, i altra vegada dos anys més tard, la famosa galerista de Nova York Martha Jackson li organitzà una exposició que tengué gran èxit.

L’obra està fora de totes les influències dels artistes de l’època. És un món molt personal que arrenca amb la figuració dins una visió narrativa i dramàtica plena d’animals i figures, sense rostre, dins paisatges pintats en tons violents sense cap preocupació per la perspectiva ni l’escala. Els colors són plans i els estranys personatges, clarament delimitats, estan distorsionats. És una obra fora del temps que recull temes mítics, bíblics i mitològics en els quals dóna la seua personal visió màgica.

Les exposicions continuaren després de la seua mort, entre les quals cal assenyalar les retrospectives que varen organitzar l’any 1978 l’Studio Museum de Harlem i el Whitney Museum of American Art de Nova York l’any 1998. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments