Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF)

Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) SOC Canal de televisió local que emet per a les illes Pitiüses. Les seues emissions varen començar oficialment el 3 de març de 1996, amb un programa especial de les eleccions generals d’aquell any, i va emetre el seu primer informatiu l’endemà; des d’aleshores, la TEF no ha deixat de realitzar l’informatiu local de dilluns a divendres. Els primers presentadors del canal varen ser els periodistes Joan Tur i Josep Antoni Bonet, la filòloga Marga Torres o el polític i periodista Cosme Vidal Juan.

La TEF va néixer de l’escissió de la major part de la plantilla que el 1996 integrava Canal Mediterrani TV . El nou canal es va instal·lar en un local del Bisbat d’Eivissa, en una primera planta del carrer de Felip II d’Eivissa, que en va ser la seu durant disset anys. El director de la TEF va ser des d’aquell primer moment Antoni Planells Riera. El periodista Vicent Tur Riera va passar a ocupar aquest càrrec el 2007.

A més d’un informatiu diari, la TEF també produeix programes de debat (Bona Nit Pitiüses i Esports d’Èxit), entrevistes i informatius municipals, i complementa aquesta programació pròpia amb sèries, documentals, pel·lícules i dibuixos animats de producció forana.

Al llarg de la seua història, la TEF ha produït una notable varietat de programes, tant d’entreteniment com informatius, entre els quals destaquen Es calaix, Kafè Kaleta, Sa vetllada, Inspiració illenca, Sa nostra gent, Sa nostra cuina, Fora Vila, Es debat o Club jove.

El 30 de juny de 2009, la TEF va apagar la seua emissió analògica i va començar a emetre segons els estàndards de la TDT (televisió digital terrestre). Durant el juliol de 2013 les emissions varen adoptar definitivament el format panoràmic. Des de 2013, les instal·lacions de la TEF ocupen un edifici al polígon des Raspallar, al municipi d’Eivissa.

La TEF pertany al grup de comunicació de capital íntegrament eivissenc Grupo Prensa Pitiusa SL, juntament amb el setmanari Prensa Pitiusa i les emissores Ràdio Èxit i Ibiza Global Radio, entre altres empreses de comunicació. La propietat del grup està majoritàriament en mans Antoni Planells Riera, junt amb el seu germà Josep Manuel. [VTR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments