Tanit

Tanit NÀUT Vaixell de passatgers construït a les drassanes Mare Nostrum, de Barcelona, el 1967 per encàrrec del Servei de Vigilància Fiscal (SVF).

Tenia una eslora de 16,70 m, una mànega de 5,35 m, un puntal de 2,20 m i 50 tones de registre brut, amb dos motors Caterpillar de 650 CV cada un, que li donaven una velocitat de creuer de 20 nusos. Com que a les proves inicials no va donar el resultat esperat, va ser rebutjat i venut a Adrià Gomila, de Menorca, el qual li va posar el nom de Palomita i el va vendre a la seua vegada a Naviera de Formentera.

Destinat a fer el trajecte entre els ports de Vila i de la Savina, el feia en un temps de 40 minuts, i una autorització per dur cent passatgers, tot i que quan era utilitzat per fer algun transport urgent ho feia en 20 minuts; a la seua època (1967) va significar una autèntica revolució en el transport entre les Pitiüses en comparació amb el que havia estat un servei tradicional en embarcacions molt més lentes.

El primer patró que va tenir en aquest trajecte va ser Bartomeu Ferrer “Andreuet” i el motorista, Vicent Ferrer “Sala”. El 1969 li va ser canviat el nom pel de Tanit. A mitjan anys vuitanta del s. XX va ser venut a un armador de Dénia. Els primers anys del s. XXI encara té la base en aquell port i és dedicat a fer excursions de pesca d’altura. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments