Taboada Castro, Ramon

Taboada Castro, Ramon (Mollet del Vallès, Barcelona 1946) SOC Teòleg. Cursà teologia al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. Fou ordenat sacerdot el 1978.

L’any 1981 fixà la seua residència a Eivissa i exercí el sacerdoci a Santa Eulària des Riu fins a 1988, quan demanà la secularització.

Entrà a treballar al Consell Insular d’Eivissa i Formentera el 1989 i hi exercí tasques de coordinador cultural fins a la seua jubilació, el 2011.

Fou delegat sindical pel CSI-F (Central Sindical Independent - Funcionaris) des de 1994 fins a la jubilació. És el secretari general de la delegació pitiüsa d’aquest sindicat, càrrec que exerceix des de 2009, quan es va crear aquesta delegació.

Ha participat com a actor en diverses obres de teatre des de la seua arribada a Eivissa i ha dirigit o codirigit nombroses obres, com Cuñada viene de cuña, Bodas de sangre, El más acá del más allá, Cianuro sólo o con leche, El nan ballarí, Jesucristo Super Star, El mensaje, Los hijos artificiales, La venganza de Don Mendo, etc.

Ha format part de diverses associacions teatrals, com el Grup de Teatre Arlequín, que va fundar; dirigeix, des de 2005, l’Associació de Teatre Experimental de l’Escola d’Arts i Oficis; ha impartit docència als cursos municipals de teatre d’Eivissa des de 2004.

En el camp de la música, és vocal de l’Associació Orpheon a Eivissa i ha participat en l’organització dels cursos de música antiga que aquesta associació ha celebrat a Eivissa des de 2001.

És col·laborador de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, en l’àrea de Societat.

És militant del Partit Popular (PP) i ha participat en diverses tasques d’aquesta organització política. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments