Solstici d’Estiu

Solstici d’Estiu LIT Amb el nom complet “Solstici d’Estiu. Joves poetes de la Mediterrània”, la Fundació Aca, de Búger (Mallorca) celebra anualment des de 1998 una lectura poètica que porta joves poetes en llengua catalana a visitar diferents llocs de la Mediterrània per llegir-hi la seua obra.

El nom d’aquesta trobada poètica ve de les dates en què té lloc, a l’entorn de Sant Joan, el canvi de solstici. El compositor Antoni Caimari n’és el fundador i ha comptat per a aquesta iniciativa cultural amb diversos suports, com el de la Fundació Joan Amengual i Pericàs, i d’institucions com el Consell de Mallorca, que té la presidència d’honor de la fundació, el Govern de les Illes Balears, els altres consells insulars, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, encara que no totes aquestes institucions han participat a la totalitat de les edicions.

Des de la primera edició del Solstici s’edita un llibre amb els poemes, la reproducció d’algun manuscrit i algunes fotografies dels i de les poetes participants i des de l’any 2004, coincidint amb el Solstici d’Estiu 7, començà a aparèixer juntament amb el llibre un CD amb les veus enregistrades dels participants llegint la seua obra.

Des del Consell Insular d’Eivissa es col·labora en l’activitat tant amb suport econòmic com ajudant-los en la selecció dels i de les joves poetes. [JAR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments