Societat d’Arts Marcials i Esport (SAMYD)

Societat d’Arts Marcials i Esport (SAMYD) ESPORT Aquest club, originàriament d’arts marcials i de ioga, inicià les activitats l’any 1975 de la mà d’un grup reduït de socis dels nuclis d’Eivissa i de Sant Antoni practicants d’aikido, judo i karate.

Impartia classes Marcel Boffin a Vila, un mestre d’obres belga i 2n dan de karate, judo i aikido, que arribà a Eivissa el 1966, coincidint amb el boom de la construcció. A Sant Antoni impartia els seus coneixements Jean Benayoun , que arribà a l’illa per fer-hi una exhibició.

A causa d’una vella lesió de Boffin, va prendre el relleu Josep Torres, amb la incorporació de les seccions de Sant Antoni, Vila, Sant Miquel i Santa Eulària, a més de donar cobertura al Dojo Formentera.

Entre altres distincions el SAMYD ha estat guardonat com a millor club esportiu a la Festa de l’Esport de Sant Antoni, els seus esportistes han aconseguit nombroses medalles en campionats balears i nacionals, sense oblidar les d’àmbit europeu i mundial, de les quals cal destacar les karateques Irene Colomar i Cristina Ferrer.

En l’aspecte organitzatiu, aquest club ha col·laborat i ha participat de forma activa en diferents estades, concentracions i campionats, com p. ex. el XXV Campionat d’Espanya Infantil de Karate que va tenir lloc a Eivissa l’abril de 2003 al Poliesportiu Insular de sa Blanca Dona. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments