Setmana Cultural

Setmana Cultural SOC/CULT Jornades culturals, artístiques i etnogràfiques que entre 1974 i 1983 va organitzar Vicent Ribas Ribas com a president de la Comissió de Cultura del Foment del Turisme d’Eivissa i Formentera i que acostumaven a celebrar-se a la tardor.

La proposta fou presentada al president de l’entitat, Miguel García de Sáez, al vicepresident, Marià Llobet Roman, i al secretari general, Enric Ramon Fajarnés, que donaren suport totalment a la idea de promocionar les Pitiüses des d’un punt de vista cultural. Personatge emprenedor i amb bons contactes en moltes institucions i amb personalitats i personatges, Ribas va aconseguir que destacades persones prenguessin part en aquesta activitat. Comptà també amb la col·laboració de multitud d’empreses eivissenques i formentereres relacionades amb el Foment del Turisme.

Les tres primeres edicions tengueren el caràcter de miscel·lànies, mentre que les tres últimes es dedicaren a temes monogràfics. Les deu edicions de la Setmana Cultural reuniren uns 140 invitats de destacat currículum, com poden ser Joan Manuel Serrat, Daniel Giralt-Miracle, Luis Rosales, Carlos Bousoño, Antonio Gala, José Hierro, Fernando G. Delgado, Camilo José Cela, Emma Cohen, Antonio Ferrandis, Francesc Rovira Beleta, Espartaco Santoni, Baltasar Porcel, Xavier Montsalvatge, Francesc J. Mayans Jofre, Eveli Verdera, Francisco Nieva, etc.

Aquestes jornades varen tenir un cert ressò en la premsa estatal, tal com es pretenia en el moment de la seua creació. Deixaren de realitzar-se quan Alons Marí Calbet fou rellevat com a president del Foment.

Des de la plataforma de la Setmana Cultural, Ribas va intentar crear un festival de cine de caire internacional amb seu a Eivissa. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments