Serra Boned, Joan Josep

Serra Boned, Joan Josep (Eivissa 1972) ESPORT Molt aviat s’inicià en la pràctica de l’esport, concretament foren el judo i la natació les primeres modalitats escollides, i després va passar al triatló, especialitat en la qual aconseguí importants guardons.

Als 19 anys es desplaçà a Madrid, i en aquella ciutat cursà els estudis universitaris d’educació física i s’hi va llicenciar l’any 1996. Tornà a Eivissa i en l’àmbit laboral desenvolupà el càrrec de gerent d’esport de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

El 1996 cofundà i organitzà per primera vegada la competició Home de Ferro , que al mateix temps serví de Campionat d’Espanya de Triatló de Llarga Distància diverses vegades. L’any 2003 fou director de carrera del Mundial de Triatló que es va disputar a l’illa per primera vegada i el 2007, del Campionat d’Europa de Triatló Cros.

Com a esportista cal destacar que l’any 1989 fou campió d’Espanya juvenil de triatló i, d’una altra banda, s’ha de recalcar que fou el primer atleta de les Illes Balears que participà en un Ironman, en què debutà a Lanzarote el 1994 amb un temps de 9 hores i 39 minuts; a més, aquell mateix any es va classificar per a l’Ironman d’Hawaii, en el qual va acabar amb molts de problemes per una greu deshidratació. Fou cinc vegades campió absolut de Balears i el seu resultat més important fou el subcampionat d’Espanya absolut de triatló de llarga distància, prova disputada a Eivissa l’any 1997 i que suposà el seu acomiadament de la competició.

L’any 1998 buscà nous reptes i des de Dénia va intentar arribar nedant a Eivissa, però el cansament i els forts corrents varen fer que desistís a 11 milles de les costes de les platges de Comte, després de 35 hores d’esforç. Per espai de deu anys deixà la pràctica esportiva, que reprengué el 2008.

A mitjan 2011 va publicar el conte Trastades i, a final del mateix any, Azul Azul, llibre-conte basat en el repte Dénia-Eivissa, en què estableix un fort diàleg entre ell i les seues limitacions. [VPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments