Santerre, Dodi

Santerre, Dodi (Belfort, França 1946) ART Estudià art i disseny a París, a les acadèmies Charpentier i Julien, així com a l´École Nationale Supérieure d´Arts et Métiers. Arribà a Eivissa per primera vegada l´ any 1968 i des d´aleshores fins a 1980, quan s´instal·là definitivament a l´illa, combinà la residència amb París.

Mentrestant, presentà les primeres exposicions i, com a dissenyadora gràfica, realitzà cartells publicitaris per a discoteques i bars. Treballà sobretot al món de la moda, i així participà en les manifestacions de la moda Adlib, fins a l´ any 1985, en què presentà la darrera col·lecció.

Des de la primera mostra de pintura els primers anys vuitanta, continua exposant a galeries illenques amb alguna incursió a Barcelona i Madrid. Fa una pintura figurativa en què apareixen siluetes difuminades, impressions de figures o rostres insinuats dins un paisatge marítim, urbà o bé sobre un fons neutre. Amb la intenció de dinamitzar l´ambient cultural, inaugurà l´ any 1998 al port de Santa Eulària la Galería del Puerto i, dos anys més tard, fundà a la pròpia casa l´Art Club Ibiza, centre de reunió d´artistes que a les festes nadalenques de l´any 2002, amb el nom de Bazar del Arte, va reunir una vintena d´artistes per exposar, amb la col·laboració de l´Ajuntament, en onze locals comercials de Santa Eulària.

Un any després organitzà la Ruta del Arte, que el 2010 arribà a la 8a edició i en la qual més d´una trentena d´artistes obren les portes del seus estudis per tal de permetre la visita a tot el públic interessat. Els estudis es localitzen gràcies a un mapa que acompanya el catàleg editat cada any. Introdueix així una activitat de gran ressò a moltes ciutats europees. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments