Salines, platja de ses

Salines, platja de ses TOPON Altrament coneguda com platja de Migjorn, es tracta d'una extensa zona costanera d'arena emmarcada en un dels millors sistemes dunars de l'illa d'Eivissa, conjuntament amb la propera platja des Cavallet.

Situada a l'extrem meridional de l'illa, entre el port de sa Canal i la zona rocallosa propera a la punta de ses Portes, està orientada al S-SE i té com a vents predominants els del SE, S i SO. De 1.400 m de llargària i entre 25 i 30 m d'amplària, el material predominant és l'arena, acumulada a la platja pròpiament dita, i a les primeres dunes, dunes mòbils, semifixes i fixes, que conformen un seguit de cordons dunars ben estructurat, tot i que a la rodalia del sector de sa Trinxa el primer cordó dunar ja ha desaparegut a causa de l'alta massificació i la sobrefreqüentació; aquest fet posa en perill les dunes posteriors, la pèrdua de l'estabilitat de la platja i de les dunes i la pèrdua d'arena.

La platja compta amb savinars, pinars i vegetació pròpia de sistemes dunars, amb algunes espècies vegetals i animals endèmiques i d'interès biològic o biogeogràfic. La platja és un dels principals ambients amb què compta el Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera (aprovat el desembre de 2001), parc maritimoterrestre a cavall entre Eivissa i Formentera.

Des de fa anys, la platja de ses Salines és un dels principals recursos turístics de l'illa d'Eivissa, amb una freqüentació per al bany molt alta per part de residents i turistes els mesos d'estiu. Fruit d'això, la platja compta amb accés rodat, línia d'autobús, dos pàrquings de cobrament, diversos elements de lloguer (embarcacions, gandules, para-sols) i, especialment, quatre quioscos de platja que s'han convertit en instal·lacions fixes que ofereixen un servei de cafeteria i de restaurant.

L'any 2009 estava previst que s'hi iniciàs un pla per a la defensa i la recuperació del sistema dunar. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments