Roig Serra, Antoni

Roig Serra, Antoni (Eivissa 1956) ESPORT Persona lligada al món de l'esport des de molt jove: com a esportista practicà atletisme escolar i popular; dels 13 als 26 anys es dedicà a la bicicleta de carretera, formant part del CC Sant Antoni en les categories cadet, juvenil i també com a amateur de segona i de primera (neoprofessional) amb Peugeot, i va disputar nombroses curses balears i nacionals.

També va ser jugador de voleibol a la segona divisió nacional amb l'Eivissa Atlètic i l'EV Vedrà dues temporades, i jugador de bàsquet a la segona divisió nacional amb l'Agut-Terrassa, Eivissa Nàstic i a la tercera divisió amb la SD Eivissa durant tres temporades.

Com a entrenador d'atletisme cal destacar que el 2008 és director tècnic del Club Atletisme Pitiús (CAP) seleccionador balear de cros en sis ocasions i en quatre de pista a l'aire lliure.

És director tècnic de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears, pertany al sector de mig fons, és col·laborador del sector de salts, forma part de l'estructura tècnica de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme i és director d'equipaments esportius del Consell Insular d'Eivissa.

Roig ha format nombrosos atletes del Club Atletisme Pitiús, dos dels quals varen participar als Jocs Olímpics d'Atlanta i Sidney, com són Felipe Vivancos Ruiz i Mar Sánchez Gutiérrez, sense oblidar l'atleta marxador eivissenc Mario Avellaneda Soriano, destacat tant a l'àmbit nacional com internacional, i el 2008 Conseller del Departament de Política Esportiva i de Lleure del Consell Insular d'Eivissa.

Diversos atletes del CAP aconseguiren mínimes per assistir als campionats d'Espanya i més tard molts d'ells han aconseguit nombroses medalles d'or, plata o bronze i, fins i tot, alguns han estat rècords d'Espanya i internacionals amb les seues respectives seleccions espanyoles. Entre els primers a aconseguir-ho s'han de destacar els germans Antoni Domínguez i Rafel Domínguez, Sandra Avellaneda, Carlos Meléndez, Robert López, Ana Sánchez, Natalia Vílchez, Marta Torres, Carmen Cillán, Sabrina Méndez, José Antonio López, Khadija Rahmouni, Sara Cardona, Noelia Pérez, Atteneri Tur, Joan Colomar, Mohamed Tissei, Toni Tugores, Cèsar Castelló, Yassim Zenan, Antonio Lorenzo i Jaume Comas.

També com a entrenador d'atletisme, Roig ha estat internacional amb l'equip espanyol diferents vegades com a la competició Espanya-França-Itàlia-Alemanya l'any 1995 en categoria júnior a Sant Jean de Luz, França, i al torneig júnior Espanya-França-Gran Bretanya, a la competició Espanya-Portugal absoluts de tanques, Madrid 1996 i Eivissa 1998, als Jocs de la Mediterrània júnior a Tunísia 2004, al Campionat del Món juvenil (Sherbrok-Canadà), al torneig dels Països de la Mediterrània júnior a Alger i als Jocs de les Illes (Sardenya) entre altres.

Com a promotor, Roig fou fundador del Club Atletisme Pitiús el 1975, gestionà la concentració de l'equip espanyol femení de gimnàstica rítmica dirigit per Emilia Boneva l'any 1987, ha promogut deu concentracions del Pla de Detecció de Talents del Consell Superior d'Esports, ha recomanat Eivissa i Mallorca com a centre d'entrenament de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme en diferents sectors, ha organitzat durant 26 anys la Semimarató d'Eivissa, fou l'alma mater del Campionat d'Espanya de Cros Absolut a Eivissa el 2003 i també ha promogut diferents clinics FIBA-NBA de bàsquet, diverses copes d'handbol, com l'Asobal, i sis congressos d'entrenadors d'atletisme de mig fons i tanques, entre altres esdeveniments importants.

Roig fou delegat d'atletisme a les Pitiüses durant tres anys i entre les distincions més importants que ha rebut fins al 2008 cal destacar que ha estat tres vegades Millor Persona Física a la Festa de l'Esport d'Eivissa i Formentera, Millor Persona Física de l'Esport del Govern de les Illes Balears 1986, Premi Importante del Diario de Ibiza per la seua trajectòria esportiva l'any 1997, Millor Entrenador d'Atletisme de les Illes Balears l'any 1999 i Premi de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme per la contribució a l'equip nacional de mig fons. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments