Reial Aeroclub d´Eivissa i Formentera

Reial Aeroclub d´Eivissa i Formentera ESPORT

L'any 1977 José Manuel Fernández, pilot privat i operador de l'aeroport d'Eivissa, oferí a Joan Manils Martínez l'opció de fer-se pilot privat amb sis persones més. Finalitzat el curs organitzat pel Reial Aeroclub de Balears, entre tots compraren una avioneta, l'EC-BGH, Piper PA-28, amb la qual volaren dos anys fins que un temporal de vent la capgirà i es quedaren sense. A partir d'aquell moment i amb la col·laboració del Reial Aeroclub de Balears, Joan Manils organitzà un nou curs amb deu aspirants que obtengueren els respectius títols i un total de catorze pilots posaren en marxa el Reial Aeroclub d'Eivissa i Formentera l'any 1981.

El seu primer president fou Higini Pi García fins al 1985; durant aquell període l'aeroclub eivissenc experimentà un gran auge amb la participació en competicions nacionals i amb la possessió de tres avionetes: EC-CTP, Piper-PA-28; EC-cps, una Cessna 152 Aerobat i una PA 34 Sèneca (bimotor). El segon president fou Miquel Company Cladera fins al 1990, que formava equip amb Joan Manils, etapa en la qual l'Aeroclub arribà als cent socis, molta vida social i amb l'organització i la participació en nombroses competicions aèries nacionals.

S'organitzà el Campionat Nacional de Rastreig Aeri, la Volta Aèria a les Pitiüses el 1985, el Campionat Nacional de Rastreig Aeri el 1987 i el Ral·li Aeri de Balears el 1988, tots amb una gran participació i èxit d'organització. També un equip format al Reial Aeroclub d'Eivissa i Formentera participà en un gran repte: el Raid Aeri Internacional Pamplona-Israel el 1988. Posteriorment els presidents foren Marià Roig Riera, Alberto Quiroga, Joan Carles Ferrer Guasch i finalment Joan Manils Martínez des de l'any 1999. Al llarg de la seua existència, aquest aeroclub ha format més de dos-cents pilots, alguns dels quals estan volant en diverses companyies aèries espanyoles i estrangeres. El 2008 segueix fomentant l'aviació esportiva, organitzant cursos de pilot privat (que en moltes ocasions són l'inici d'una professió), vols d'entrenament i de plaer i viatges i participen en competicions nacionals, encara que amb menys assiduïtat.

Així mateix el Reial Aeroclub d'Eivissa i Formentera compta amb una avioneta Piper PA-28, completament equipada instrumentalment. L'aeroclub ha participat en accions de cerca a la mar i a terra, sempre que se'ls ha sol·licitat ajuda, per la qual cosa està en possessió de la Medalla de Bronze amb Distintiu Blau, concedida pel Govern de les Illes Balears al mèrit de protecció civil, i en concret per la recerca de Josep Ferrer, pescador de seixanta-set anys, de Sant Carles de Peralta, localitzat a 50 milles al SE d'Eivissa, després de tres dies i tres nits a la deriva. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments