Pujada a la Catedral

Pujada a la Catedral ESPORT Prova atlètica que organitza el Club Atletisme Pitiús des de l'inici de la dècada dels anys vuitanta del s XX, patrocinada per l'Ajuntament d'Eivissa.

Té un recorregut aproximat d'uns 2 km. La cursa arranca del passeig de Joan Carles I, a l'altura de la Casa del Mar, i acaba a la plaça de la Catedral, on s'ubica la línia d'arribada, passant per l'avinguda de Santa Eulària, carrer de la Creu (durant molts d'anys passava pels carrers d'Anníbal i d'Antoni Palau), portal de ses Taules, sa Carrossa, carrers de Pere Tur i de Joan Roman i carrer Major fins arribar a la Catedral.

Encara que les primeres edicions es disputaren a l'estiu, després la seua data fixa passà al dia 31 de desembre, com una Sant Silvestre, prova esportiva amb la qual es tanca l'any. De caràcter popular i festiu, és una de les carreres més emblemàtiques de l'illa. Hi participen els atletes locals més destacats en les diferents categories i, en alguna edició, també hi han corregut rellevants atletes de fora.

A més dels trofeus tradicionals, també hi ha premi per als corredors millor disfressats i, com a particularitat important, en acabar el lliurament de guardons es fa un sorteig de regals entre tots els participants. Antoni Suñer Torres , del Club Atletisme Pitiús, ha guanyat la prova en set ocasions i el rècord de la cursa, fins a l'any 2005, és en possessió de l'asturià Iván Pérez, amb un temps inferior als set minuts. [VPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments