Pujada Illa d´Eivissa Cala de Sant Vicent

Pujada Illa d'Eivissa Cala de Sant Vicent ESPORT Prova automobilística de muntanya que se celebra des de l´any 1982 a la carretera PM 811 des de sa cala de Sant Vicent a Sant Joan de Labritja, que és tancada al trànsit ordinari els dies de la competició i els entrenaments en els 4 km del seu recorregut, on són cronometrats els vehicles participants. S'han celebrat, fins a 2005, un total de 21 edicions, ja que no es va fer entre els anys 1989 i 1991.

Totes les edicions han estat puntuables per al Campionat de Balears i des de l'any 1996, després de passar una avaluació satisfactòria per part de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEA), puntua per al Campionat d'Espanya, tenint en compte que la RFEA estableix un màxim de 10 proves a l'any i avaluen altres comunitats autònomes que tenen la intenció d'integrar-se al campionat. L'any 2008 ha deixat de ser puntuable per al campionat estatal.

Els anys 1996 i 1997 aquesta prova també va coincidir amb curses de velocitat de motos, que es deixaren d'organitzar per manca de recursos humans.

Cal destacar que aquesta prova es manté entre les millors puntuades del panorama nacional i és l'esdeveniment esportiu de les Pitiüses que més públic congrega, en ocasions fins a 12.000 persones repartides al llarg del traçat.

El rècord de la prova, el té el quatre vegades campió d'Europa, Andrés Vilariño, amb un temps de 2 min 05 segons 815 mil·lèssimes amb una barqueta Ossella PA20BMW, a l'edició de 1999. Els primers eivissencs a participar en aquesta prova foren Manuel Ruiz de Adana Heredia, Juan C. Huguet i Xico Bufí. A començament del s XXI s´hi apunta una mitjana de 60 participants, dels quals una vintena són eivissencs. Cal destacar també el pilot eivissenc J. J. Fernández, que va obtenir el subcampionat d´Espanya el 2005.

L'organització és a càrrec de l'Automòbil Club Eivissa, entitat sense ànim de lucre amb seu a Sant Jordi de ses Salines que coordina més de 150 persones, entre voluntaris i organismes que es preocupen per la seguretat i el bon funcionament de la prova (ambulàncies, bombers, guàrdia civil, protecció civil, grues, metges, helicòpter del SAR, oficials, cronometradors, comissaris de ruta i un llarg etc.) que permeten organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments