Progressistes per Eivissa i Formentera

Progressistes per Eivissa i Formentera SOC/POLÍT Nom oficial de la candidatura presentada per Esquerra Unida (EU), l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de cara a les eleccions generals del 14 de març de 2004, en concret per presentar candidatura al Senat per Eivissa i Formentera.

Alhora, era el nom amb què es coneixia la fórmula pitiüsa de la coalició Progressistes per les Illes Balears , presentada a les eleccions al Congrés dels Diputats per part de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, Esquerra Unida (EU), Els Verds (EV) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

La formulació a Eivissa i Formentera fou diferent a la de l’illa de Mallorca, on la coalició Progressistes per les Illes Balears es presentà amb la mateixa fórmula al Congrés de Diputats i al Senat, i a la de Menorca, on la coalició només fou unitària en el cas de les eleccions al Congrés.

La coalició Progressistes per Eivissa i Formentera es tancà la tardor de 2003, després d’un procés fructífer d’entesa entre les tres forces que la componien i després de la negativa d’aquestes formacions de reeditar la coalició que havien configurat amb el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), l’any 2000, per a les eleccions al Senat. En aquell moment, les tres forces que compartien el Pacte Progressista amb el PSOE interpretaren que no es donaven les condicions per reeditar l’acord de 2000 i s’interessaren més a fer efectiva la mateixa formulació que establiren en el cas de les eleccions al Congrés.

Catalina Torres Roig, independent, va ser la persona escollida per optar a l’escó al Senat per Eivissa i Formentera. La candidatura unitària nacionalista i progressista aconseguí 2.876 vots (5,76%) a Eivissa i Formentera, un resultat superior a l’assolit en el cas de la candidatura al Congrés: 2.136 vots (4,07%). El resultat va quedar notablement lluny dels obtenguts pel PP, que assolí l’escó en la persona d’Antoni Marí Marí “Carraca”, i pel PSOE. A l’illa d’Eivissa, obtengueren 2.632 vots i a Formentera 244 (8,27%). [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments