Prats i Serra, Josep Antoni

Prats i Serra, Josep Antoni (Eivissa, 1968) GEO/POLÍT Geògraf i polític. Llicenciat en geografia i història (especialitat geografia general) per la Universitat de Barcelona l’any 1991, amb algunes matèries cursades amb una beca al Geografisk Centralinstitute de la Universitat de Copenhaguen. S’especialitzà en temes de representació amb pràctiques a l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Ha estat professor d’ensenyament secundari, de l’especialitat geografia i història des del curs 1993-94, a diversos centres d’Eivissa, i amb destinació el curs 2006-07 a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Sant Agustí.

Des del curs 1991-92 és professor de geografia als cursos de Reciclatge i Formació Permanent del Professorat organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears. Per a la mateixa institució dirigeix i imparteix cursos de coneixement del medi per a docents i altres sobre geografia de les Pitiüses o de les Balears; també n’ha impartit de la mateixa tipologia per al Centre de Professors d’Eivissa.

Col·labora amb diverses entitats en la selecció d’itineraris i l’elaboració de material complementari per a sortides de coneixement del territori. Ha estat membre de la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs (1995-2000) i coordina, juntament amb Vicenç Ribas Cabedo, el Grup de Coneixement del Medi d’aquesta institució. Està associat, entre d’altres, a la Societat Catalana de Geografia.

Publicà l’any 1999 Geografia i història de Formentera, juntament amb Esperança Marí i Mayans; l’any 2001 coordinà, amb Miquel Grimalt i Gelabert, l’obra Les Pitiüses, terres i gent, que recull un seguit de ponències sobre Eivissa i Formentera pronunciades a Manacor. També l’any 2001 publicà “Les Pitiüses i la història de la cartografia”, estudi introductori del Catàleg del fons cartogràfic de l’Arxiu Històric d’Eivissa. És autor del Mapa de pobles i véndes d’Eivissa i Formentera publicat pel Consell Insular d’Eivissa i Formentera.

Col·laborador de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera des de 1995, hi ha redactat especialment les veus de les véndes d’Eivissa i les relacionades amb la cartografia; n’és cap de l’àrea de geografia i membre del consell de redacció des de l’any 2000.

Participà, l’any 1998, en l’elaboració de l’Informe per a la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat. L’any 2004 redactà la part geogràfica de l’obra Es Amunts d’Eivissa. Vida, cultura i paisatge. Ha publicat articles de temàtica geogràfica en revistes com El Pitiús, Pissarra, Serra d’Or o Treballs de la Societat Catalana de Geografia. És autor de la secció “Amb els peus a la terra” del suplement setmanal Mola del Diario de Ibiza, des de 2002.

Ha publicat articles d’opinió en mitjans de comunicació locals (Diario de Ibiza, Última Hora, Proa...). Fou membre del consell de redacció i fou col·laborador de la revista Veu d’Eivissa i Formentera (1992-1994), de la qual dirigí alguns números (1994).

Formà part del grup fundacional d’Esquerra Republicana de Catalunya a les Pitiüses (1993). L’any 2007 és president de la Federació d’Eivissa i Formentera d’aquest partit i forma part de l’executiva de les Illes Balears i Pitiüses i del Consell Nacional de la formació. L’any 1995 fou cap de llista d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, tot i que no fou elegit regidor fins a l’any 1999, quan aquesta formació política participà dins la coalició Pacte Progressista, que quedà a l’oposició en aquell consistori. La mateixa situació es repetí l’any 2003.

El maig de 2007 la coalició, anomenada PSOE-Eivissa pel Canvi, assolí la majoria. Des d’aleshores, ocupa el càrrec de segon tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme i medi ambient de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments