Prats Bonet, Joan

Prats Bonet, Joan SOC (Sant Antoni de Portmany 1942) Arquitecte, polític i historiador. Després de realitzar els estudis de magisteri, va iniciar la carrera d’arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i va obtenir el títol el 1970.

El 1977 va ser un dels fundadors del Partit Socialdemòcrata d’Eivissa i Formentera , del qual fou secretari general fins que desaparegué i la majoria dels seus membres s’incorporassin a la Unió de Centre Democràtic (UCD).

Una vegada dins de la UCD ocupà diversos càrrecs, entre ells el de membre de la Comissió Mixta de Transferències Govern Central-Consell General Interinsular de les Illes Balears, i encapçalà la candidatura d’aquest partit a l’Ajuntament d’Eivissa a les primeres eleccions democràtiques, en les quals va ser elegit alcalde de la ciutat entre 1979 i 1983. Dissolt aquest partit s’afilià al suarista Centre Democràtic i Social (CDS), en les llistes del qual es presentà sense èxit com a segon en la llista de la candidatura balear al Congrés dels Diputats el 1986.

Una vegada apartat de la política s’ha dedicat a exercir la seua professió i a l’àmbit social ha estat membre de l’executiva de diverses entitats com l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Associació Espanyola contra el Càncer, el Rotary Club d’Eivissa, Amics de Cristòfol Colom i Amics de s’Arxiduc.

També ha estat membre de les Comissions Insulars d’Urbanisme, del Patrimoni Historicoartístic de les Pitiüses i dels Plans de Protecció dels barris de Dalt Vila, sa Penya i la Marina.

És autor del quadern L’arxiduc Lluís Salvador, un personatge de novel·la, publicat pel Consell Insular d’Eivissa i Formentera, dels treballs biogràfics Antonio Torres i Mayans, un missioner eivissenc a Austràlia i Josep Riquer Llobet, un senyor de Dalt Vila a la col·lecció “Personatges de la nostra història” publicada per l’Associació d’Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. També ha publicat “Carnavals, desfressats i encerrades”, presentat al II Curs de Cultura Popular de les Illes Pitiüses, patrocinat per la Fundació “Sa Nostra”.

A través de conferències i articles a la premsa dóna a conèixer diferents episodis i personatges relacionats amb la història i la cultura pitiüses, especialment en les seues col·laboracions a les revistes Eivissa i El Pitiús. A la premsa diària ha publicat treballs d’investigació com “Eivissencs a les Corts”, “Alcaldes d’Eivissa”, “El llarg camí cap a l’autonomia”, “Amb rivets republicans” i “La desamortització a Eivissa i Formentera”.

Per la seua feina de recerca i divulgació de la realitat eivissenca i per la dedicació al patrimoni històric i artístic de les Pitiüses ha estat mereixedor del premi Ramon Llull atorgat el 2004 pel Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments