Poulet de Montsoison, Simon

Poulet de Montsoison, Simon (Valònia, Bèlgica segona meitat del s XVII — primera meitat del s XVIII) HIST Enginyer militar de probable origen való que va servir a Flandes i després fou reclutat per l’enginyer general Jorge Próspero de Verboom per crear el cos d’enginyers de l’exèrcit espanyol borbònic. Poulet figura en una llista redactada per Verboom en la qual és qualificat de bon enginyer. No obstant això, no arribà a Espanya fins al 1712, juntament amb altres enginyers flamencs, italians i francesos amb la missió de reconstruir les fortificacions afectades per la Guerra de Successió.

El 1722 figura com a enginyer de segona i amb aquesta graduació escriví, en francès, Reflexions de l’enginyer Poulet dirigides a l’Enginyer General sobre les Ordenances d’Enginyer en què aportava el seu parer per millorar l’encara jove cos d’enginyers espanyol. En aquelles “reflexions” es queixa que després de més de vint anys de serveis a Espanya encara no sigui considerat ciutadà espanyol. Aquell mateix any, apareix en una llista d’enginyers que no podien ser enviats a les Índies per raó de salut o per tenir esposa i fills. El 1733 és un dels nou coronels enginyers directors d’Espanya.

Va estar destinat a Eivissa entre 1727 i 1730 aproximadament. A l’illa va realitzar importants reformes al Castell, va construir un magatzem d’armes al baluard de Sant Joan, després Museu d’Art Contemporani, i deixà diversos projectes sense executar. Els seus plànols, tant de les obres realitzades com dels projectes, són de gran interès històric; el més rellevant és un del Castell en el qual es representa, mitjançant un sistema de papers que se solapen, l’estat en què el trobà Poulet en arribar a l’illa i el projecte que ell dissenyà, després executat.

Aquest plànol (SGE-179) va ser restaurat l’any 2002 pel Consell Insular d’Eivissa i Formentera, i com altres d’aquest enginyer, es conserva al Servei Geogràfic de l’Exèrcit. [AFA]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments