Peixateria, sa

Peixateria, sa ARQUIT Edifici del barri de la Marina promogut per l’Ajuntament d’Eivissa a l’antiga plaça del Carbó.

El solar era propietat del municipi per una Reial concessió de 23 de novembre de 1863. A partir d’aquella data es redactaren diferents projectes, però la documentació per a la seua aprovació definitiva i adjudicació la va preparar l’agrimensor i mestre d’obres titulat, Jaume Riera Torres.

L’expedient fou aprovat per una Reial ordre de 21 d’abril de 1870 i pel ple de l’Ajuntament de l’11 de juliol del mateix any. L’obra fou adjudicada, conjuntament amb el Mercat Vell, el 18 de desembre de 1870 i s’acabà a principi de 1872. L’1 de juliol d’aquell any es va fer el sorteig per adjudicar les parades, que no foren només de peix sinó que també n’hi havia de carn.

De llavors ençà va estar en servei fins al principi del s XXI. Al llarg del temps s’hi varen fer diverses obres de manteniment i consolidació, sempre conservant la singular configuració poligonal de l’immoble.

L’any 2004, perduda ja la seua activitat tradicional de peixateria i carnisseria, es parla de donar-li altres funcions. [JPB/MDJ]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments