Patronat Municipal d’Esports d’Eivissa

Patronat Municipal d’Esports d’Eivissa ESPORT Organisme encarregat de la promoció i l’organització de l’esport.

Fou el primer que es va crear a les Pitiüses, per iniciativa del regidor del PSOE Enric Ribes i Marí , quan era alcalde Joan Prats Bonet i regidor d’esports Josep Lluís Ribas Gomera. Era format per regidors, presidents d’associacions de vesins, representants de clubs, col·legis i federacions.

El Patronat, juntament amb l’Ajuntament, creà infraestructures innovadores a l’illa, com la piscina municipal coberta de Can Misses, la primera pista d’atletisme de tartan o el primer camp de futbol amb gespa artificial.

Amb la creació del Patronat es posaren en marxa les primeres escoles municipals esportives de base i es crearen les primeres pistes poliesportives de barri per portar l’esport a totes les zones del municipi.

Ha organitzat diversos campionats de relleu, com el del món de bàsquet júnior que, per manca de pistes adequades municipals, es disputà al pavelló militar de sa Coma l’estiu de 1983. També ha organitzat competicions amb la selecció nacional absoluta de bàsquet amb Díaz Miguel com a seleccionador i altres equips com el FC Barcelona, Joventut, Granollers, Zibona de Zagreb, Jugoplastika, selecció de Lituània o els mítics Harlem Globetrotters.

En handbol, el Patronat organitzà la I Copa Asobal i dues supercopes d’Espanya, amb equips del nivell de l’Atlètic de Madrid, Barcelona, Avidesa o Elgorriaga Bidasoa.

Ha organitzat també el I Critèrium Ciclista Nacional, que comptà amb la participació dels millors ciclistes espanyols.

Pel que fa al futbol, el Patronat va organitzar el partit internacional Espanya-Turquia l’any 2004 de seleccions sub-16, que es va disputar a Can Misses.

També el primer encontre Espanya-Portugal d’atletisme i, per primera vegada, un partit de rugbi internacional, Espanya-Portugal, jugat també l’any 2004.

Així mateix com a fet important, cal apuntar l’organització del I Campionat d’Espanya de Tir amb Arc.

El gerent des de la seua creació ha estat Josep Antoni Bonet Roig i el primer tècnic esportiu Lluís Lliteras Costa . [VPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments