Partit Renovador d’Eivissa i Formentera (PREF)

Partit Renovador d’Eivissa i Formentera (PREF) POLÍT Organització política d’àmbit pitiús i autoanomenada de centreesquerra, independent i localista, fundada el mes d’abril de 2001, a Eivissa, per Andrés Charneco Fidel, Manuel Alonso Fernández Revuelta i Cándido Valladolid Buendía. Tots tres havien estat dirigents i càrrecs institucionals del Partit Popular (PP).

En el seu congrés fundacional, el 2001, foren elegits Fernández Revuelta com a president, Valladolid com a vicepresident i Charneco com a secretari general. En el primer congrés (2002), Valladolid passà a ser-ne el president; Enrique Fernández, secretari general, i Joaquín Liébana, president de la junta local d’Eivissa, estructura vigent l’any 2006.

Abans de presentar-se a les seues primeres eleccions hagué de superar les peticions de nul·litat de la candidatura per part del Partit Renovador de les Illes Balears (PRIB).

A les eleccions locals de 2003, aconseguí una acta de regidor a l’Ajuntament de Formentera, gràcies a 296 vots (9,17%); a Eivissa, només presentà candidatura als municipis de la capital i de Sant Josep de sa Talaia, en què aconseguí un total de 339 vots.

En el cas de les eleccions al Parlament de les Illes Balears, el PREF no presentà candidatura per la circumscripció de Formentera, atès que Vicent Serra es retirà; la d’Eivissa —liderada per Loreto Sarrate Ducons— assolí 335 vots (0,8%).

El regidor del PREF a Formentera, Cándido Valladolid, formà part de l’equip de govern conjuntament amb els grups del Partit Popular (PP) i el Grup d’Independents de Formentera (GUIF), encapçalat pel batle Joan Manuel Costa Escanellas (PP).

El mes de juny de 2005, Valladolid votà a favor d’una moció de censura presentada conjuntament amb el grup de la Coalició d’Organitzacions Progressistes (COP), la qual cosa donà la batlia a Isidor Torres Cardona (COP). En ambdós governs el regidor del PREF assumí la regidoria de Turisme.

El partit està estructurat en congrés, juntes locals d’Eivissa i de Formentera (dirigides per comitès) i comitè executiu. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments