Partit Popular Balear (PPB)

Partit Popular Balear (PPB) POLÍT Secció balear del Partit Popular, fundat l’any 1977 per José María de Areilza i Pío Cabanillas. El PPB és hereu de Concurrència Democràtica Balear (CODEBA), grup sorgit l’any 1975. D’ideologia centrista amb elements liberals i socialcristians, formà part de la coalició electoral d’Unió de Centre Democràtic (UCD).

A Eivissa, el seu líder era Andreu Tuells Juan qui, alhora, era membre de la Comissió Permanent Nacional de la Federació de Partits Populars. Tuells va representar el PPB a S’Unió (Unió Liberal Popular i Democràtica d’Eivissa i Formentera), plataforma de partits conservadors i liberals pitiüsos. No obstant això, el PPB no formà part de la presentació pública de S’Unió per considerar que amagava la seua condició conservadora davall una imatge més moderada.

En el cas de la candidatura de juny de 1977 al Congrés dels Diputats presentada per UCD, del PPB destacaren Raimon Clar Garau, cap de llista, i Francesc Garí Mir, ambdós elegits diputats. Cap eivissenc o formenterer no formava part d’aquesta llista, que va obtenir 11.679 vots (51,55%) a les Pitiüses (163.536 —51,89%— al conjunt de les Balears).

Pel que fa a les eleccions al Senat per Eivissa i Formentera, Guillem Tuells Riquer en fou el candidat i va obtenir-hi 5.585 vots. El secretari general del PPB fou Lluís Pinya Saiz.

L’any 1978 es va dissoldre i s’integrà dins el partit polític que havia passat a ser UCD. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments