Pada, cala

Pada, cala GEO Nom que rep un tram de costa nord-oriental de l’illa d’Eivissa, a la vénda d’Arabí, parròquia de Santa Eulària des Riu, municipi del mateix nom. Està situada entre es Pouet i s’Argamassa i es troba flanquejada per la punta de sa Cadena, a l’oest, i la punta Roja, a l’est.

Cala Pada és un cala amb una boca de 250 metres d’amplària i està orientada al sud i al sud-est. La seua riba és, en part, una platja d’arena d’uns 150 metres de longitud.

L’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, en la seua descripció d’Eivissa, diu que per aquest indret s’embarcava el mineral de les properes mines de s’Argentera.

Pel que fa a la resta de la seua superfície, es tracta de trams de costa tímidament elevats que coincideixen amb les dues puntes que tanquen cala Pada i que són la part costanera de la plataforma que conforma la plana d’Arabí.

La platja de cala Pada compta amb diversos serveis com és l’abalisament de les zones de bany i de navegació; servei de lloguer de gandules i para-sols; un petit moll per a l’atracament de barques recreatives en direcció a Santa Eulària, cala Llonga, Eivissa i Formentera; servei de dutxa; lloguer d’embarcacions esportives i recreatives; escola de busseig i windsurf; una passarel·la de fusta paral·lela a la línia de costa; tres restaurants; un quiosc de platja i papereres.

A més, cal destacar el recer de cala Pada, que possibilita la presència d’un bon nombre d’embarcacions fondejades, sobre un fons poc profund.

La part de darrere de la platja és una petita plana amb arbres fruiters i que compta, a més, amb un complex esportiu.

A la fi de la platja, a l’est, i fins a la punta Roja, la plataforma plana costanera que hi ha compta amb cinc varadors, espècies de jardineria de l’hotel proper, com és el cas d’arbres i de gespa. Aquesta plataforma compleix les funcions de solàrium i de zona de passeig paral·lel a la costa.

Cala Pada és, a més, un nucli turístic i residencial de l’illa d’Eivissa. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments