Negra, punta

Negra, punta TOPON

1.
Punta de la vénda de Dellà Torrent, de Sant Agustí des Vedrà, a la zona de cala Codolar. És molt estreta, de poca altura i de pedra negra. Està orientada cap a llebeig. Al seu inici hi ha la cova Negra i, ubicada uns metres enfora de la punta, hi ha el sec de sa Punta Negra , amb poc tou d’aigua.

2.
Punta de la zona del puig Pelat, a la vénda de sa Talaia o de sa Talaiassa, del municipi de Sant Josep de sa Talaia. De roca negra, és de dimensions reduïdes i està orientada cap a ponent. Ubicada al penya-segat anomenat es Barranc, en aquesta punta es troba una cova que rep el mateix nom, la cova Negra .

3.
Punta rocosa i ampla de la vénda de Davall sa Serra, as Cubells, que tanca la zona de Porroig. [MCC]

4.
Punta orientada cap a ponent, al SW de la badia de Xarraca, situada entre l’illot des Renclí i la platja de Xarraca, a la costa de Sant Joan de Labritja; l’extrem es coneix com es cap de sa Punta Negra i a recer de la punta hi ha els varadors de sa Punta Negra; a llevant i abans del caló des Estufadors, hi ha la platjada de sa Punta Negra.

5.
Punta que s’endinsa cap a mestral de la costa de Sant Joan de Labritja, a ponent del cap Blanc, situada entra el caló de sa Fusta, a llevant, i el caló des Cabdells, a ponent.

6.
Punta que tanca el port de Benirràs pel SW, a la costa del poble de Sant Miquel de Balansat.

7.
Escull que es va separar de la costa en temps recents situat a la costa de Sant Carles de Peralta, just al sud de la punta des Llaüts, a la zona des Pou des Lleó. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments