Llaudes Bermeu, Josep

Llaudes Bermeu, Josep (Eivissa 1674 — ? 1745) HIST Doctor en lleis, fill de Francesc Llaudes Pineda i de Caterina Bermeu Llobet. Pertanyia a la generació de l’estirp dels Llaudes que en l’escriptura va convertir definitivament el seu cognom en Laudes.

A l’edat de dotze anys fou un dels alumnes interns que l’any 1686 protagonitzaren la inauguració del col·legi dels jesuïtes que son pare, com a jurat en cap de la Universitat, havia contribuït a fundar.

La seua fidelitat a la causa de Felip d’Anjou durant la guerra de Successió segurament li va merèixer l’atorgament de la plaça d’oïdor de la Reial Audiència de Mallorca que va obtenir després de firmades les paus. El seu trasllat a la ciutat de Palma va originar una rama mallorquina de la família Laudes, la qual es va barrejar amb la dels Palou de Comasema amb el matrimoni de Maria Danús Laudes i Joan Palou de Comasema Maiol.

Seguint el curs de les successions familiars, l’herència eivissenca del doctor Josep Laudes va passar a mans dels Palou de Comasema mallorquins, i per això, la part de la casa pairal dels Llaudes que li havia pertocat ha estat designada durant bastant de temps amb el nom de can Comasema. [JPR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments