Independents al Consell Insular d’Eivissa i Formentera (ICIF)

Independents al Consell Insular d’Eivissa i Formentera (ICIF) SOC Agrupació d’electors independents que rebia el suport de la Coalició Democràtica (Aliança Popular ). Es presentà a les primeres eleccions preautonòmiques de la democràcia que se celebraren el 3 d’abril de 1979.

La candidatura d’Independents al Consell Insular d’Eivissa i Formentera (ICIF), encapçalada per Cosme Vidal Juan , obtengué sis de les dotze conselleries davant de les dues conselleries que obtengué el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i quatre conselleries la Unió del Centre Democràtic (UCD) . Així, en la sessió plenària del 19 d’abril quedava constituït el primer Consell Insular d’Eivissa i Formentera i Cosme Vidal Juan n’era nomenat president.

Els altres consellers d’aquesta candidatura eren Antoni Marí Calbet , Vicent Ferrer Castelló , Pere Marí Torres , Vicent Roselló Colomar (substituït el mes de juliol del mateix any per Josep Planells Roig ) i Francesc Bonet Roig.

A la mateixa sessió s’havien d’escollir els sis representants pitiüsos en el Consell General Interinsular . A causa de l’empat en el resultat de la votació, dos vots per a cada un dels dotze consellers, fou la Junta Electoral Provincial qui designà com a membres d’aquest òrgan de govern tres consellers d’ICIF (Cosme Vidal Juan, Antoni Marí Calbet i Vicent Ferrer Castelló), dos d’UCD i un del PSOE.

Aquesta agrupació d’electors també presentà llistes als ajuntaments per a les eleccions municipals de 1979 sota el nom d’Independents presentats per Coalició Democràtica . [ACM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments