Guasch Roselló, Vicent

Guasch Roselló, Vicent (Sant Llorenç de Balàfia 1926 — 2013) POLÍT Polític. Als 23 anys obtengué una beca de la Diputació de Balears per estudiar agricultura a l’Escola Mitjana, propietat de la Diputació de Barcelona, a Caldes de Montbui. Des de 1960 a 1966 fou president de la Germandat Sindical de Pagesos i Ramaders de Sant Joan de Labritja. L’any 1962 entrà a l’oficina de Santa Eulària des Riu de la Caixa, després elevada a sucursal, de la qual va ser nomenat delegat fins a la seua jubilació el 1991. Simultaniejà els càrrecs de president de la Germandat i encarregat de l’oficina de la Caixa; també va treballar com a oficial interí a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu durant set anys.

El 1970 fou nomenat per l’Audiència Provincial jutge de Pau de Sant Joan de Labritja, tot i que no va arribar a ocupar aquest càrrec per oposició de la direcció de la Caixa. També ha estat secretari de l’ APA de l’Institut Santa Maria.

A les eleccions municipals i autonòmiques de 1991 encapçalà la candidatura del Partit Popular al municipi de Sant Joan de Labritja que obtengué la majoria simple. Va ser nomenat alcalde, càrrec que va ocupar fins que un pacte entre Independents i PSOE el va deixar en l’oposició, tot i que, per les discrepàncies sorgides en la coalició, va tornar a ocupar el càrrec d’alcalde el 2 de març de 1994. Es va tornar a presentar a les eleccions el 1995 en les llistes del mateix partit i obtengué la majoria absoluta. Va ser nomenat alcalde fins al 2 de juliol de 1999. En les eleccions autonòmiques i municipals de 1999 es presentà de nou encapçalant una llista d’Independents i sortí regidor.

Durant el seu mandat es varen impulsar les següents obres principals al municipi: nou cementeri municipal, tres estacions depuradores d’aigües (a Portinatx, Sant Joan i Port de Sant Miquel), remodelació total de l’entorn de l’església de Sant Llorenç de Balàfia, la construcció d’un centre mèdic amb un local per a les persones majors a Sant Miquel, un altre local per a la tercera edat a Sant Joan, actuacions urbanístiques a Sant Miquel i al Port i l’asfaltat d’uns 25 quilòmetres de camins rurals. Vicent Guasch Roselló es va definir com a aficionat a l’agricultura, la naturalesa en totes les seues manifestacions, l’ecologia i l’ornitologia. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments