Estarellas Fernández, Jaume

Estarellas Fernández, Jaume (Barcelona 1967) ECOL/SOC Llicenciat en ciències biològiques, branca ambiental, per la Universitat de les Illes Balears (1995).

Ha realitzat nombroses tasques en temes mediambientals a parcs naturals de Catalunya, com als d’Aiguamolls de l’Empordà i a la zona volcànica de la Garrotxa, així com a les illes Balears i Pitiüses; ha elaborant diversos informes sobre la protecció de la fauna, el litoral i les salines d’Eivissa per encàrrec d’institucions públiques i privades.

Ha col·laborat en el cens del voltor negre (Aegypius monachus) de Mallorca, coordinat per J. Muntaner per la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern Balear el 1989, i des de llavors en els censos anuals d’aus aquàtiques a les zones humides de les illes Pitiüses, coordinats per la Societat Espanyola d’Ornitologia i la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern Balear.

Col·laborador en l’elaboració i publicació de la Llista Vermella dels Vertebrats de les Balears sota la direcció de J. Amengual Ramis (1990). Tècnic col·laborador contractat per la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern Balear al projecte de seguiment i anellament de les colònies nidificants del virot (Puffinus mauritanicus) i la gavina de bec vermell (Larus audouinii) a les illes Pitiüses (1995).

És autor de nombrosos treballs de divulgació sobre ses salines d’Eivissa publicats al Diario de Ibiza, en què ha col·laborat també en l’edició de la Guía de la naturaleza de Eivissa y Formentera (1992). Sobre les Pitiüses ha publicat Nidificación del Tadorna en las Salinas de Ibiza (1989-1990) conjuntament amb Bartomeu Planas; Avifauna de las Salinas de Ibiza (1989) i Entre Montes Blancos (1990), tots dos en col·laboració amb Daniel Fernández; Nueva localidad de cría en Eivissa de la Gaviota de Audouin (Larus audouinii) (1996), juntament amb Oliver Martínez; Los valores naturales de la unidad ecológica de Ses Salines d’Eivissa i Formentera (1999).

Desenvolupa la seua tasca professional com a biòleg a la Conselleria de Medi Ambient del Consell d’Eivissa i Formentera. [JFG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments