EPIC-Moviment Ciutadà Eivissa

EPIC Moviment Ciutadà Eivissa  POLÍT  Nom de la formació política creada el desembre de 2012 i inscrita el gener de 2013, amb la denominació en llengua castellana. El propi partit usa com a denominació habitual "EPIC". Segons els seus estatuts, es definia com una "opció moderada, moviment ciutadà format per persones de fermes conviccions humanistes i democràtiques" i defensava les necessitats d'Eivissa, dins del marc del desenvolupament sostenible, la defensa dels drets recollits a la Constitució espanyola, en un projecte integrador i moderat per a Eivissa, una renovació política i la cooficialitat de les llengües catalana i castellana.

Alguns dels seus membres provenien d'Alternativa Insular (Al-In), formació que es presentà a les eleccions locals, insulars i autonòmiques de maig de 2011, com és el cas d'Antoni Villalonga Juan, regidor de l'oposició de l'Ajuntament d'Evissa entre 2011 i 2015.

EPIC presentà candidatures pròpies per primera vegada a les eleccions locals, insulars i autonòmiques de maig de 2015, liderades per Alejandra Gámez Zúñiga, al Consell d'Eivissa (1.126 vots, un 2,64 %); Asunción López Jiménez, al Parlament de les Illes Balears (977 vots, un 2,29 %); Antoni Villalonga Juan a l'Ajuntament d'Eivissa (1.002 vots, un 6,68 %); José Ramón Martín Marí "Chechu" a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (235 vots, un 2,81 %), i Carlos Martín Becerra a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu (330 vots, un 3,17 %). En el cas de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, EPIC donà suport a la candidatura local, Reinicia Sant Antoni (1.497 vots, un 18,03 %). Només aconseguí un regidor, Villalonga Juan, a l'Ajuntament d'Eivissa. La candidatura de Reinicia assolí 4 regidors i va fer part de l'equip de govern de Sant Antoni de Portmany, en el mandat 2015-2019.

Els seus òrgans d'àmbit insular són l'Assemblea General Insular (que es reuneix anualment), el Comitè Insular i el Comitè de Disciplina. A nivell municipal, hi ha l'Assemblea Municipal i la Junta Municipal. La seua organització juvenil s'anomena Consciència Jove, i és presidida per Leticia Hernández. La direcció és a càrrec del Comitè Insular, que compta amb José Ramón Martín, president, i membres com Gonzalo García Navas o Antoni Villalonga Juan, entre d'altres. El seu logotip conté un mapa de l'illa d'Eivissa de color verd, sobre el qual se situa una rosa dels vents. Al costat dret s'hi llegeix "epic. Moviment Ciutadà. Movimiento Ciudadano". [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments