Dos Hermanos

Dos Hermanos NÀUT

1.
Llaüt d’unes set tones aproximadament, construït a Formentera per fer el servei de tràfic entre es Caló i Eivissa, devers l’any 1908. El 1926 li fou col·locat un motor de gasolina, però poc després, a causa d’haver resultat poc rendible, va tornar a navegar a vela.

El 1933 va ser venut a la companyia que feia el servei entre la Savina i Eivissa. Després va ser utilitzat per recollir esponges. Més endavant va ser comprat per Benjamí Costa “Laieta” i destinat al transport de grava per a la construcció, procedent de diversos indrets de la costa.

Posteriorment va ser venut a uns armadors de Sant Antoni i utilitzat per al transport de turistes.

2.
Pailebot de la matrícula d’Eivissa. El 1846 va anar a Puerto Rico amb el capità Francesc Ferrer Guasch.

3.
Llaüt construït a Formentera per la família “Damià” i destinat a dur el correu i fer el tràfic entre Eivissa i Formentera.

En principi va ser patronejat pels mateixos “Damians”, després el varen vendre a “Pere Ramon”, que havia navegat de mariner amb ells, devers els primers anys del segle XX.

El 1917, aquest el va vendre a Francesc Marí “Barber”, que hi va fer un viatge a Alger el 1939 i l’embarcació ja no va tornar mai més a les Pitiüses. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments