Demerson, Paula de

Demerson, Paula de (? — Angulema 2008)  SOC Va néixer al Pirineu francès. Es doctorà en Filosofia i Lletres a la Universitat de la Sorbona.

Ha publicat diversos articles i llibres, la majoria d’ells en relació amb la Il·lustració espanyola. En col·laboració amb George Demerson ha estudiat algunes de les Societats Econòmiques d’Amics del País (Madrid, Plasencia, Vera, Jaca, Vélez-Málaga) i ha publicat les obres següents: Las Sociedades Económicas de Amigos del País en el siglo XVIII. Guía del investigador, 1974; La decadencia de las Sociedades Económicas, 1977; La Sociedad Económica de Amigos del País de Vera, 1984; Sexo, amor y matrimonio en Ibiza durante el reinado de Carlos III, 1993.

És membre corresponent de la Reial Acadèmia de la Història. Les seues publicacions són: Portocarrero, sexta condesa de Montijo, 1975; Sanlúcar de Barrameda en la corriente de la Ilustración, 1977; Una parroquia ibicenca: San Mateo. Estudio sociológico, 1982; Aspectos de la vida ibicenca en el siglo XIX, 1983; Próspera y adversa fortuna de la sociedad cantábrica, 1986.

També ha publicat estudis sobre la medicina a l’Estat espanyol en el segle XVIII a la revista Asclepio, diversos treballs sobre la literatura portuguesa del segle XVII, així com la copiosa correspondència del diplomàtic francès François Lanier sobre els primers anys de la Restauració portuguesa.

Ha traduït al francès novel·les de l’escriptor portuguès contemporani Fernando Namora. Té en preparació la biografia d’un metge eivissenc del segle XVIII. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments