Delibes de Castro, Miguel

Delibes de Castro, Miguel (Valladolid 1947) BIOL Biòleg, llicenciat per la Universitat Complutense de Madrid l’any 1969 i doctor per la mateixa universitat l’any 1977.

Després de tres anys de feina com a redactor de l’Enciclopedia Salvat de la Fauna, dirigida per Félix Rodríguez de la Fuente, l’any 1972 es trasllada a Doñana per realitzar la tesi doctoral, referent a l’ecologia del linx ibèric. L’any 1978 es va integrar per oposició a l’equip del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), on ha estat successivament col·laborador científic, investigador i professor d’investigació. Per altra banda, des de 1988 fins a 1996 va ser director de l’Estació Biològica de Doñana, institut d’investigació del CSIC amb gran reconeixement internacional.

Durant tots aquestos anys ha publicat més d’un centenar d’articles a revistes científiques especialitzades i diversos llibres de divulgació i conservació. La major part dels seus esforços s’han dirigit al coneixement de l’ecologia i comportament dels mamífers a la península Ibèrica, si bé també ha dirigit la seua investigació a altres països, especialment Mèxic i l’Argentina.

Per la seua trajectòria és reconegut com a especialista en biologia de la conservació, disciplina de síntesi que afronta els problemes mediambientals amb una perspectiva científica i l’any 1992 va assistir a la Conferència de Rio de Janeiro de Biodiversitat, com a assessor de la delegació espanyola.

Per altra banda, durant tot aquest temps, ha dirigit onze tesis doctorals i sis tesis de llicenciatura. La seua relació amb les Pitiüses ve des de final dels anys 70, concretament l’any 1977 va definir la geneta eivissenca com a subespècie isabelae, diferenciant-la de la resta de genetes del món per les menors dimensions i morfologia cranial. Posteriorment ha publicat tres articles referents al mart d’Eivissa. [JCP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments