Darder Batle, Bartomeu

Darder Batle, Bartomeu (Sóller, 1944) ESPORT Començà a jugar de porter de futbol amb els equips juvenils CF Sóller, CF San Felipe, al bàsquet amb l’Águilas, continuà jugant al futbol amb la selecció balear juvenil amb el filial del Reial Club Esportiu Mallorca, dues temporades a segona divisió amb el CD Constància, dues temporades amb el CD Soledat, també filial del RCD Mallorca.

Als 22 anys es traslladà a Eivissa i jugà amb la Societat Esportiva Eivissa de tercera divisió durant dues temporades. Continuà amb el CD Eldense d’Alacant una temporada. Va jugar una temporada més amb la SE Eivissa i després una altra amb la Penya Blau Grana .

A partir d’aquí s’inicià l’etapa de Tolo Darder com a entrenador amb la Penya Blau Grana, en la categoria regional, quan es jugava la fase d’ascens a tercera divisió. Continuà com a preparador de la SE Eivissa, aficionats, amb l’Eivissa Atlètic durant sis temporades; amb la Unió Esportiva Sant Josep , dues temporades; amb la Societat Esportiva Portmany , una temporada; amb la Penya Esportiva de Santa Eulària , quatre temporades; amb la SE Eivissa sis temporades; continuà després amb la Penya Esportiva i fou entrenador de la selecció juvenil d’Eivissa i Formentera.

Des de 1996 és el delegat del Col·legi d’entrenadors de les Pitiüses. També ha desenvolupat el càrrec de director de cursos d’entrenadors de futbol i de futbol sala. Ha rebut alguns premis, com la insígnia d’or del Col·legi d’Entrenadors de Balears. Altres mèrits esportius com a entrenador de prestigi a les Pitiüses han estat els ascensos: dos amb la SE Eivissa a segona divisió B i un amb la Penya Esportiva de Santa Eulària, de la categoria regional a tercera divisió.

Té el títol d’entrenador nacional de futbol, aconseguit a Bilbao i és monitor poliesportiu. Va ser distingit com a millor entrenador de futbol de Balears l’any 1989.

A final de la temporada 1995 s’incorporà com a entrenador a la Penya Esportiva Santa Eulària. El setembre de 2000 ha fitxat pel Club Esportiu Eivissa [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments