Díes Cusí, Enric

Díes Cusí, Enric (València, 1962) ARQUEOL Doctor en Arqueologia per la Universitat de València (1994).

La seua tasca com a arqueòleg se centra principalment a la Comunitat Valenciana, on ha intervengut en els treballs d’excavació i aixecament planimètric de diversos jaciments.

A les Pitiüses ha participat en nombroses campanyes d’excavació i sobretot tenen importància les seues planimetries de diversos jaciments: castellum de Can Blai, a Formentera, jaciments de s’Argamassa , Can Corda, hipogeus del sector NW-SE del Puig des Molins , etc. Va dirigir el sondeig preliminar del jaciment punicoromà de Can Fita (Santa Eulària) el 1988 i l’equip que va realitzar la Carta Arqueològica de Formentera i del municipi d’Eivissa entre 1988 i 1989.

Ha estat director de les excavacions a la Catedral d’Eivissa, campanyes de 1988-89, i ha participat en l’equip redactor del seu Pla Director durant l’any 1999.

És autor de diversos treballs relacionats amb el món fenici púnic: “Viabilidad y finalidad de un sistema de torres de vigilancia en la Ibiza púnica” (1990); “Evolución de la ocupación del suelo de Formentera. Épocas púnica y romana” (1990-91) en col·laboració amb Ricardo González Villaescusa ; “Introducción a la arquitectura púnica de Ibiza” (1991) i “L’arquitectura púnica d’Eivissa” (1991), ambdós en col·laboració amb Consuelo Matamoros; “Aspectos técnicos de las rutas comerciales fenicias en el Mediterráneo Occidental” (1994); “Architecture funéraire en la civilisation phénicienne et punique” (1995) i La arquitectura fenicia de la Península Ibérica y su influencia en las culturas indígenas (1995). [JFG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments