Cursa Popular de s’Indiot

Cursa Popular de s’Indiot ESPORT És la prova ciclista més carismàtica de les Pitiüses. Es va celebrar la primera vegada l’any 1989 amb 48 participants; en principi només per a totes aquelles persones que durant tot l’any estan en l’organització de les proves ciclistes: els mecànics, directius, àrbitres i aficionats a les bicicletes. El guanyador s’emportà un indiot com és tradicional en totes les successives edicions.

La prova ha estat organitzada sempre pel club ciclista Botafoc i patrocinada per l’Ajuntament de la Ciutat d’Eivissa i “Sa Nostra”. A partir de la 2a i la 3a edició ja es va duplicar i triplicar la participació fins arribar a més de 900 participants l’any 1998.

Des de l’any 1995, la Cursa Popular de s’Indiot també es denomina Memorial Antonio Martín, en record d’un jove ciclista espanyol que prometia molt i que morí en un accident de trànsit.

La prova consta de dos recorreguts que no han variat mai: un llarg per a les categories absoluta i d’adults, de 44 km, amb sortida al passeig de Vara de Rey i arribada a l’inici de l’avenguda de Santa Eulària. L’altre recorregut és per a les categories inferiors que fan voltes al passeig Joan Carles I.

Aquesta prova tradicional sempre s’ha celebrat un o dos diumenges abans de Nadal i hi ha uns cinc ciclistes que l’han guanyat en dues ocasions.

És la cursa ciclista d’Eivissa i Formentera que es corre amb la mitjana més ràpida de totes i més tractant-se d’una prova popular. Els primers tarden una hora i els darrers tres hores aproximadament. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments