Costa Roig, Josep

Costa Roig, Josep (Eivissa 1875 —1968) SOC Metge. Conegut popularment com el metge Blaiet o Pepet. Va estudiar el batxillerat al seminari d’Eivissa. El 1895 començà la carrera de medicina, estudis que acabaria a Barcelona el 1901.

Casat amb Clotilde Ramon Estran (1904) i pare de Marià Costa Ramon, d’Antoni Costa Ramon i de Josep Costa Ramon .

Guanyà les oposicions a metge titular d’Eivissa el 28 de maig de 1906 i fou el director de la primera Casa de Beneficència de la ciutat. Fou membre de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Palma.

Va rebre la Medalla de Campanya amb Distintiu de Rereguarda, lliurada per l’exèrcit, el 1940. Així mateix, Costa Roig es féu mereixedor de les medalles d’Or i d’Argent de la Creu Roja Espanyola, com a distinció pels seus serveis sanitaris, a més de la Comanda de l’Ordre Civil de Sanitat (20 de juliol de 1964).

L’Ajuntament d’Eivissa va aprovar, el 29 de setembre de 1973, la concessió del seu nom a un carrer de la ciutat. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments