Costa Ferrer, Vicent (Rova)

Costa Ferrer, Vicent –Rova– (Sant Antoni de Portmany 1894 —1969) POLÍT/SOC Hisendat i polític. Entrà en política el juny de 1921 quan fou elegit diputat provincial pels liberals, juntament amb Antoni Juan Bonet i els conservadors Emili Morales Cirer i Ignasi Wallis Llobet. El 1929 fou designat representant per Eivissa de la Cambra Provincial de la Propietat Rústica de les Illes Balears. Aquell mateix any fou elegit president del Sindicat de la Federació Catolicoagrària, que dirigien Isidor Macabich i Cèsar Puget, entre altres.

Sempre va mostrar un gran interès per les innovacions en l’agricultura i les seues hisendes foren un model de noves tècniques com p. ex., en la poda de l’arbrat, i així colles mallorquines del servei agronòmic de Balears ensenyaven a les hisendes de Costa Ferrer les tècniques més innovadores.

El 1930 fou elegit regidor de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i a les eleccions d’abril de 1931 resultà elegit alcalde, càrrec que exercí fins a la primavera de 1936, quan fou destituït el consistori per donar pas a una gestora designada pel Govern Central. Durant la seua alcaldia el poble començà a destacar en la indústria hotelera, es planificaren el creixement cap a ses Coves Blanques i cap a sa Talaia de Sant Antoni, l’enllumenat públic, el nou port o el projecte d’escola graduada, el futur col·legi Vara de Rey.

En plena Guerra Civil fou designat delegat local de la Creu Roja de Sant Antoni de Portmany; acabada la guerra es dedicà a l’administració de les seues hisendes, encara que va participar activament en la vida política i va manifestar les seues conviccions a favor del regionalisme balear; així, va intervenir en les assemblees preparatòries de l’Avantprojecte d’autonomia per a les Illes Balears. També s’ha de destacar el prestigi que va tenir com a “home bo” entre els vesins del municipi de Sant Antoni de Portmany. El caràcter altruista i de benefactor per al poble, que continuaren els seus hereus, es manifestà amb la cessió del solar on s’havia d’aixecar l’Institut Quartó de Portmany. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments