Costa Costa, Antoni

Costa Costa, Antoni (Santa Agnès de Corona 1953) SOC Polític autodidacte.

Els anys 1976-1979, durant la transició a la democràcia, regenta la cafeteria i galeria La Rueda, a Santa Eulària, lloc on es desenvolupen diferents activitats de tipus cultural i polític, entre d’altres la promoció del cinema en versió original i la celebració dels primers actes polítics públics.

Participà en la fundació de l’associació de bars, cafeteries i restaurants dins la PIMEEF i formà part de les juntes directives d’ambdues entitats fins al 1980.

L’any 1979 fou elegit regidor de l’Ajuntament de Santa Eulària (1979-1984) dins les llistes del Partit Socialista Obrer Espanyol i posteriorment s’hi afilià. Antoni Costa fou també conseller insular i diputat autonòmic entre 1983-1987 i 1987-1989. El 1987 havia d’encapçalar la llista electoral del PSOE al Consell Insular d’Eivissa i Formentera i en aquesta última legislatura fou portaveu del grup socialista. En el Parlament de les Illes Balears , va presidir la Comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos.

Arran de les eleccions generals de 1989 fou elegit diputat per les Balears al Congrés, on va formar part de la Comissió d’Indústria, Obres Públiques i Serveis (tot i exercint com a portaveu sectorial en les matèries de Transport Aeri i Marítim i Turisme).

Fou reelegit diputat estatal per Balears el 1993 i, des de llavors ençà, ha estat el portaveu i el coordinador de la Comissió Mixta Congrés-Senat per a la Unió Europea.

Secretari general de la Federació Socialista Pitiüsa des de 1983 fins a 1997. Antoni Costa ha estat també membre de la comissió executiva de la Federació Socialista Balear i del comitè federal del PSOE. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments