Costa Costa, Antoni

Costa Costa, Antoni (Santa Agnès de Corona 1953) SOC Polític. Tècnic en Empreses turístiques, llicenciat en Dret i màster en Buysiness Administration.

Entre 1976-79, en plena transició a la democràcia, regentà la cafeteria i galeria La Rueda, a Santa Eulària des Riu, on es desenvoluparen diferents activitats de tipus cultural i polític, entre d’altres la promoció del cinema en versió original i la celebració dels primers actes polítics públics.

Membre fundador de l’Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de la PIMEEF, de la qual formà part com a directiu.

Entre 1979 i 1984 fou regidor de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu pel Partit Socialista Obrer Espanyol. El 1983 fou elegit secretari general de la Federació Socialista de les Pitiüses. Entre 1983 i 1989 fou diputat del Parlament de les Illes Balears i conseller del Consell Insular d'Eivissa i Formentera. Entre 1987 i 1989 fou president de la Comissió d'Economia, Hisenda i Pressupostos, dates en les quals fou secretari general de la Federació Socialista Pitiüsa.

Fou diputat al Congrès dels Diputats en les eleccions de 1989, 1993 i 1996; fou ponent d'anàlisis de la situació del sector públic i portaveu de la comissió mixta per a la Unió Europea (1998-2000), entre altres càrrecs. El 2000 fou nomenat director del Centre Balears Europa amb seu a Brussel·les. El 2002 ocupà el càrrec de delegat del Govern de les Illes Balears, també a Brussel·les. El 2004 fou designat president de Paradors de Turisme d'Espanya, càrrec que ocupà fins a 2008 i des del qual impulsà la construcció del parador al Castell d'Eivissa. El 2008 fou designat director del Centre d'Innovació i Intel·ligència Turística de les Cambres de Comerç d'Espanya, dependent del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

El 2012 abandonà l'activitat política, encara que el 2016 es presentà com a candidat al Senat per Eivissa i Formentera. Ha estat membre de la Federació Socialista Balear i del Comité Federal del PSOE.

És Medalla d'Or al Mèrit Civil. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments