Colla de Balansat

Colla de Balansat FOLK Fundada el 1965 per Antoni Planells Tur “Planes” i el mossènyer de Sant Miquel de Balansat, Antoni Torres Ripoll, ajudats pels tambors i les flaütes d’en Joan Besora i d’en Joan d’en Carreró i les xeremies d’en Roquetes de Santa Gertrudis, amb el nom Agrupació Folklòrica de Balansat.

Antoni Planells fou membre de l’Agrupació Folklòrica d’Eivissa d’Educació i Descans fins que el 1954 va passar a ser el coordinador del ball pagès a la nova Agrupació de Cors i Danses de la Secció Femenina , que el 1965 va participar a la Fira Mundial de Nova York; gràcies a l’espectacularitat del folklore pitiús obtengueren un índex molt elevat d’espectadors, cosa que els va animar a crear un grup estable a Balansat per oferir els mesos d’estiu, a la plaça de l’església de Sant Miquel, ballades, música i cançó de porfèdia; i per participar també en les xacotes organitzades a diversos indrets de l’illa.

Alguns dels components del grup folklòric han participat en festivals i concursos a Espanya, Gran Bretanya, França, Estats Units, Polònia, Holanda i Bèlgica, i han guanyat diversos primers premis. Participaren també en el Congrés de Cultura Catalana , a Perpinyà, els anys 1977, 1978 i 1979. El 1992 Sa Colla de Balansat, anomenada també Grup Folklòric de Balansat, creà l’entitat anomenada Associació Cultural Sant Miquel de Balansat .

El 2016 fou premiada amb la Medalla d'Or del Consell Insular d'Eivissa, amb motiu del 50è aniversari de la seua fundació. [RTC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments