Club Esportiu Tanit

Club Esportiu Tanit ESPORT Club de bàsquet femení que va néixer l’any 1987, com una prolongació esportiva del col·legi de la Consolació. En acabar els seus estudis, moltes de les jugadores passaven a formar part d’altres equips; fou per això que un grup de pares i exjugadores decidiren formar un club de bàsquet exclusivament de categoria femenina per així poder allargar la seua vida esportiva en el mateix entorn i amb les mateixes companyes.

Dues persones que han estat bàsiques en la fundació d’aquest club són Alejandro Moreno, en representació dels pares, i Eustasio Álvarez Terradillos com a entrenador. El seu primer president fou Ramon Toribio i, a partir de l’any 1991 ho ha estat José Luis Olariaga.

Encara que en un principi es contemplà la creació de noves seccions esportives, com podrien ser l’atletisme o el voleibol, al final quedà com un club dedicat exclusivament al bàsquet i només en categoria femenina.

La temporada 1987-88 assolí el campionat de Balears en la categoria cadet, i posteriorment representà la comunitat autònoma balear en el campionat d’Espanya celebrat a Santiago de Compostel·la, on quedà en el lloc tretzè de les dinou comunitats de l’Estat espanyol.

L’any 1992 abandonà el club l’entrenador Eustasio Álvarez, i passà a fer-se càrrec del club, com a entrenador en cap, Josep Antoni Ribas Torres, amb l’ajuda d’altres entrenadors com Eugeni Sentí o Josepa Tur Roig, jugadora també de l’equip de la segona divisió femenina.

Fins a l’any 1994, el club disposava només de tres equips, que eren el cadet, el juvenil i el de la segona divisió femenina, en comptar com a vinculats els equips de categories inferiors del col·legi de la Consolació, però després d’una reestructuració esportiva i amb l’entrada de nous entrenadors com Josep Antoni Piqueras, procedent del Jovent de Palma, i Francesca Torres Torres, jugadora de l’equip de segona divisió, el Tanit creà la seua pròpia escola de bàsquet i va inscriure a les lligues insulars els equips aleví (minibàsquet) i infantil, i assolí, com en les altres categories des de la seua fundació, diversos títols de lliga i de copa fins a l’any 1995, en què, amb els seus cinc equips, es trobava disputant les diverses lligues insulars. [JaRT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments