Club Dojo Formentera

Club Dojo Formentera ESPORT Associació esportiva creada l’any 1982 per Jaume Verdera Verdera i Carles Tur Escandell, per tal de desenvolupar les arts marcials a Formentera. Inicialment comptà amb les seccions de judo, karate i aikido, encara que posteriorment s’hi afegiren jiu-jitsu, defensa personal, ballet i aeròbic.

Els professors que han impulsat aquesta entitat esportiva són Eugenio de la Dueña Medina, Jaume Verdera Verdera, Maria Rabel, Bartomeu Tur Guasch i Beatriz de la Dueña Ocaña.

En l’àmbit esportiu la secció de judo ha assolit fites importants, entre les quals es poden esmentar les següents:

El 1986, José A. Jiménez García, en categoria infantil, aconseguí la medalla de bronze en el campionat de Balears.

El 1987, Jordi Vidal Marí, en categoria infantil, es proclamà subcampió de Balears individual i campió de Balears per equips.

El 1988, Jordi Vidal Marí va ser campió de Balears infantil i millor esportista de Formentera, i Jesús Ferrer Guasch, obtengué el títol de subcampió de Balears en categoria cadet.

El 1989, Jordi Vidal Marí va ser subcampió de Balears infantil i millor esportista de Formentera de la temporada 1988-89.

El 1990, Jordi Vidal Marí va ser subcampió de Balears en categoria cadet; Manuel Mayans Serra va ser campió de Balears en categoria infantil, i Josep Verdera Juan obtengué medalla de bronze en el campionat de Balears infantil.

El 1991, Jordi Vidal Marí tornà a ser campió de Balears en categoria cadet.

El 1992, Daniel de la Dueña Ocaña obtengué medalla de bronze en el campionat infantil de Balears, i Jesús Ferrer Guasch medalla de bronze en el campionat de Balears sènior.

El 1993, David Álvarez de Lara aconseguí una medalla de bronze en el campionat de Balears infantil; Beatriz de la Dueña Ocaña medalla de plata en el campionat de Balears júnior; Cristina Ferrer Guasch fou campiona infantil de Balears, guanyà la medalla de bronze en la categoria de promeses i, com a campiona de Balears, participà en el campionat d’Espanya celebrat a Alcalá de Henares; Josep Verdera Juan es proclamà subcampió de Balears en la categoria cadet; Daniel de la Dueña Ocaña obtengué medalla de bronze infantil, i Jaume Verdera Juan aconseguí la medalla de bronze en el campionat de Balears cadet.

El 1994, Beatriz de la Dueña Ocaña fou campiona de Balears en categoria sènior i, com a campiona de Balears, participà en el campionat d’Espanya celebrat a Madrid; Cristina Ferrer Guasch fou campiona de Balears infantil i, com a tal, participà en el campionat d’Espanya (fase sector) celebrat a Tarragona, i hi obtengué la medalla de bronze; Manuel Mayans Serra fou subcampió de Balears sènior; Daniel de la Dueña Ocaña obtengué medalla de bronze en el campionat infantil de Balears; Bartomeu Ribas Kohler guanyà la medalla de bronze en categoria cadet i fou subcampió juvenil de Balears; Xavier Tur Mayans obtengué la medalla de bronze en el campionat Illes Balears, i David Álvarez de Lara fou campió de Balears infantil i quart en el campionat d’Espanya de Tarragona (fase sector).

El 1995, Beatriz de la Dueña Ocaña fou campiona de Balears sènior i participà en el campionat d’Espanya celebrat a Barcelona; Cristina Ferrer Guasch fou campiona de Balears cadet i guanyà la medalla de bronze en el campionat d’Espanya celebrat a Burgos per equips; Manuel Mayans Serra fou campió de Balears sènior; Bartomeu Ribas Kohler fou subcampió de Balears juvenil; Esteban Lozano Juan obtengué medalla de bronze en el campionat cadet i juvenil de Balears; Xavier Tur Mayans conquistà la medalla de bronze en el campionat Illes Balears, categoria sènior, i Marc Mayans Juan guanyà la medalla de bronze en el campionat Illes Balears sènior.

El 1996, Manuel Mayans Serra guanyà una medalla de bronze en el campionat d’Espanya celebrat a Barcelona (fase sector).

Al marge d’aquestos resultats, a nivell provincial i estatal s’han aconseguit excel·lents resultats en l’àmbit pitiús, tant en judo com en karate. La secció de judo del Club Dojo Formentera ha desenvolupat una tasca de promoció de l’arbitratge i la docència i així, actualment, són arbitres autonòmics Eugenio de la Dueña Medina, Josep Verdera Juan i Beatriz de la Dueña Ocaña, i monitors de judo Eugenio de la Dueña Medina i Beatriz de la Dueña Ocaña. [JVV]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments